Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 11:02 

 
Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, χθες το βράδυ με πολύ μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα συγκροτηθεί. Εμείς συναρτούμε τη στήριξη της κυβέρνησης με το πολιτικό περιεχόμενο της πολιτικής που πρόκειται να ασκηθεί.
Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση του προγράμματος της προγραμματικής συμφωνίας , με επιμονή από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ να υπάρξουν  εκείνες οι δεσμεύσεις, εκείνες οι ρυθμίσεις που θα υπηρετούν την αποδέσμευση από τις ρυθμίσεις  και τους όρους του μνημονίου, αλλά και την άρση εκείνων των μέτρων που έχουν ματώσει την ελληνική κοινωνία.
Η χώρα, βεβαίως, πρέπει να έχει κυβέρνηση, πρέπει η Ελλάδα  να εκπροσωπείται , πρέπει  στην Ελλάδα να ασκηθεί πολιτική αλλά για μας το περιεχόμενο της πολιτικής είναι το μεγάλο ζητούμενο, είναι η μεγάλη μας διεκδίκηση.
Θέλω να πιστεύω ότι έως το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η προγραμματική  συμφωνία και θα έχουν αντιμετωπισθεί όλα εκείνα τα ζητήματα  που έχουν σχέση με το ποιες δεσμεύσεις, θετικού χαρακτήρα  δεσμεύσεις, θα αναλάβει η κυβέρνηση  η οποία πρόκειται να συγκροτηθεί .
 Οι εξελίξεις νομίζω ότι επιταχύνονται και θεωρώ ότι εντός των επόμενων ωρών, της επόμενης μέρας ακριβέστερα, θα υπάρξει η τελική απόφαση για την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου